Mortal Kombat 11 Wiki – Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mortal Kombat 11 Wiki – Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mortal Kombat 11  , NeatherRealm Studios tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive eğlence tarafından yayınlanan bir dövüş oyunu. Mortal Kombat  franchise’ındakion birinci ana bölümdür ve seriden bu yana üçüncü olan NeatherRealm Studios tarafından Mortal Kombat (2011)tarafından yeniden başlatılıp canlandırılmıştır .

Gelişme

Mortal Kombat 11  , Aralık 2018’de The Game Awards’daki bir çok beklenti ve spekülasyonun ardından resmen açıklandı. Oyunun ertesi yıl 23 Nisan’da başlayacağı ve sadece PS4, Xbox One ve PC’de değil aynı zamanda Nintendo Switch’te de piyasaya sürülmeyeceği doğrulandı.

Mortal Kombat 11  , Mortal Kombat X’te kullanılan grafik motorunun gelişmiş bir versiyonunu kullanıyor  . NeatherRealm Studios ayrıca, oyunun Nintendo Switch versiyonunun daha düşük geometri kullandığını, böylece kare hızıyla (saniyede 60 kare olan) diğer tüm versiyonlarla aynı seviyeye gelebileceğini doğruladı.

Geliştiriciler ayrıca, selefinin aksine oyunun gelişmiş bir PC portuna sahip olmak istediklerini belirtti. Bu amaçla, NeatherRealm Studios, Mortal Kombat X’in PC sürümü üzerinde önemli bir gelişme olarak görülen  Mortal Kombat XL’nin  PC versiyonunu da ele alan QLOC ile birlikte çalışıyor  .

Yaratıcı yönetmen ve NeatherRealm Studios’un başkanı Ed Boon da, geliştirme ekibinin, yavaşlama etkisini mükemmelleştirmek için harcadıkları zaman ve çabadan dolayı, oyunda yeni yavaş hareket Ölümleri yapmayı nasıl zor bulduğunu anlattı. kan sıçramasının yavaş çekimde etkileri.

Mortal Kombat 11 Wiki - Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mortal Kombat 11  ayrıca, geçmişte dizide karakter tasvir eden seslendirme sanatçısı olan Patrick Seitz (Scorpion’un seslendirme sanatçısı) ve Vic Chao (Goro, Kenshi ve Triborg’u seslendiren) sevenler de dahil olmak üzere kaldırıldı. Akrep, Ron Yuan tarafından tasvir edilirken, savaş içi ses klipleri ise oyunun yöneticisi Ed Boon tarafından kaydedilmiştir. Jennifer Hale, yeni karakter Kronika’yı, Ronda Rousey ise Mortal Kombat X yerine Tricia Helfer’ın yerine Sonya Blade’i seslendiriyor .

Diğer ses aktörleri arasında Troy Baker (Shinnok’u canlandırmaya geri dönüyor), Steven Blum (Sub-Zero rolünü yeniden canlandırıyor, Baraka’yı canlandırıyor) ve Richard Epcar ( Mortal Kombat’tan beri yaptığı gibi bir kez daha Raiden’i canlandırıyor) DC Universe ). Jamieson Price, Mortal Kombat’tan (2011) beri yaptığı gibi, spiker sesini yapar  .

Oyun’un Öyküsü

Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11  , Shinnok’un mağlup edilmesiyle Mortal Kombat X’in direkt halefi olarak hizmet ediyor  . Raiden şimdi bozuldu ve tüm düşmanlarını yok ederek Earthrealm’i korumak istiyor. Bu arada, Zamanın Bekçisi Kronika, tüm alemlere gerekli herhangi bir yolla düzen getirmeyi hedefliyor ve zamanın dengesini bozması nedeniyle Raiden’a karşı bir satıcıyı barındırırken, meydan okuyan Earthrealm’e karşı çıkıyor.

Oynanış

Mortal Kombat 11 Wiki - Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mortal Kombat 11  , seleflerinin temellerine eklemek için bazı yeni mekanikler tanıtıyor. Oyuncu yüzde 30’un altında sağlıkta olduğunda, Ölümcül Üfleme adı verilen ölümcül hasarlarla baş etmek için özel bir hamle yapabilir – bu hamle maç başına sadece bir kez kullanılabilir. Başka bir yeni mekanik ise, gelen bir saldırıya kesin zamanlama ile blok uygularlarsa oyuncuya bir geri dönüş için bir pencere veren Flawless Block. Bazı özel hamlelerin, Krushing Blow adında özel bir sinema varyasyonu da vardır ve harekete bağlı olarak sadece belirli gereksinimler karşılandıktan sonra tetiklenebilir.

Mortal Kombat 11  , 25 karakterden oluşan bir karakter listesine sahiptir (DLC olarak yayınlanmasından sonra eklenecek altı tane daha vardır). Bunlardan 13’ü şimdiye kadar açıklandı, 12 tanesi karakter döndürüyor. Dönen karakterler: Akrep, Sıfır Altı, Raiden, Johnny Cage, D’Vorah, Kabal, Yeşim, Sonya Kılıcı, Baraka, Kano, Skarlet ve Shao Kahn. Shao Kahn bir ön sipariş özel karakterdir.

Yeni oynanabilir karakter, Zamanın Bekçisi Kronika’nın sağ kolu olan Geras. Geras, zamanı değiştirme yeteneğine sahiptir ve kuma dayalı saldırıları kullanabilir. Kronika ayrıca yeni tanıtılan bir karakter ve Mortal Kombat bayilik tarihinin ilk kadın patron karakteri  . Ancak, oynanabilir bir karakter değil.

Mortal Kombat 11 Wiki - Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mortal Kombat 11  ayrıca, oyuncunun mevcut karakterleri kişiselleştirmesini ve hamle taşlarını, silahlarını ve kıyafetlerini kişiselleştirmesini sağlayan bir karakter özelleştirme sistemine sahiptir. Oyun aynı zamanda tahsil edilebilir ve açılabilir bir teçhizatı da içeriyor, ancak tüm teçhizatın sadece kozmetik olacağı ve buna bağlı istatistikler bulunmayacağı doğrulandı. Dişli, mikro dönüşümlerle satın alınacak, ancak yağma kutuları olmayacak.

Ekipman, oyunu etkilemese de, oyuncu artırmalara sahip olabilir. Artırmalar, hamlelerin nasıl çalıştığı veya kurtarma pencerelerinin nasıl çalıştığı gibi belirli şekillerde değişiklik yapabilir. Örneğin, Skarlet, kandan daha fazla yaşam alması için bir augment alabilir. Oyuncular farklı vites ve büyütmeler kullanarak karakterlerini kişiselleştirebilirler. Özelleştirilmiş karakterler çevrimiçi olarak rekabetçi oyunda da kullanılabilir – ancak dişli yoluyla yapılan kozmetik özelleştirmeler çevrimiçi oyuna taşınırken, artırmalar yoluyla istatistiklerde yapılan değişiklikler de dikkate alınmayacaktır.

Mortal Kombat 11 Wiki – Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey YAPILAN YORUMLAR